Mezinárodní den žen (MDŽ) přináší každoročně 8. března oslavu ženskosti, jedinečnosti, síly, krásy, ale i něžnosti – složek, které tvoří životní esenci každé ženy.

Zrod revoluce: Příběh newyorských švadlen

Historické záznamy uvádí, že:
Mezinárodní den žen vznikl z nepokojů a stávek, které uspořádaly newyorské švadleny v roce 1908. Tyto odvážné ženy vyšly do ulic, aby požadovaly kratší pracovní dobu, lepší platy, právo volit a konec dětské práce. Jejich hlas byl vyslyšen a rok 1909 se stal milníkem s prvním oficiálním svátkem žen. Datum 8. března bylo pevně ustanoveno po první světové válce a v roce 1975 ho přijala Organizace spojených národů.

Více než jen oslava

MDŽ není jen připomínkou historických událostí. Je to den, který zdůrazňuje sílu, odvahu a odhodlání žen ve všech sférách života. Zároveň slouží jako připomenutí, že cesta k rovnosti pohlaví je stále před námi.

Neobyčejné ženy, neobyčejné příběhy

Ve světě plném inspirativních ženských postav je MDŽ příležitostí oslavit ty, které mění pravidla hry ve svých oblastech, ať už se jedná o vědu, umění, politiku nebo sport. Ženy, které nepřestávají bojovat za svá práva a za práva ostatních, si zaslouží naše uznání a podporu.

Síla, která mění svět

MDŽ připomíná, že každá žena má v sobě sílu měnit svět. Každodenní gesta odvahy, síly a odhodlání jsou stejně důležitá jako velké historické okamžiky. Oslavme tedy nejen historické úspěchy, ale i malé vítězství každodenního života.

Mezinárodní den žen je mnohem více než jen datum v kalendáři. Je to příležitost oslavit nejen ženy, které bojovaly za práva a lepší podmínky v minulosti, ale i ty, které dnes formují naši společnost. Připojme se k oslavě ženskosti, jedinečnosti, síly, krásy a něžnosti v každé z nás.

Chcete se cítit a vypadat krásně? Staňte se jednou z nás Elixírek. Pořiďte si naše členství a dopřejte svému tělo to, co potřebuje.