Dnešní doba

V dnešní uspěchané době je mnoho lidí, kteří hledají způsob, jak si zajistit zdravý životní styl a přinést do svého každodenního života klid a pohodu. Jednou z možností, jak toho dosáhnout, je pilates s prvky jógy a terapie. Tyto cvičební metody jsou založeny na principu vědomého pohybu a nabízejí mnoho výhod pro naše tělo i mysl.

Pilates a jóga jsou oba způsoby cvičení, které se zaměřují na správné držení těla, posílení svalů a zlepšení flexibility. Pilates je zaměřený na posílení hlubokého stabilizačního systému těla, který zahrnuje především břišní svaly, páteř a pánevní dno. Jóga na druhou stranu spojuje fyzické cvičení s dýcháním a meditací, a tak přináší harmonii do našeho těla i mysli.

Jógová terapie

Terapie přidává do těchto cvičení prvky, které jsou zaměřené na léčení a prevenci různých zdravotních problémů. Jógová terapie například může pomoci při bolestech zad, problémech se spánkem nebo při zvládání stresu. Pilates s prvky terapie pak může být prospěšný při rehabilitaci po zranění nebo operaci.

Principy zdravého pohybu jsou nedílnou součástí pilatesu s prvky jógy a terapie. Jedním z hlavních principů je správné dýchání, které nám pomáhá uvolnit napětí a zvýšit kyslíkový přísun do našeho těla. Dalším principem je správné držení těla, které zajišťuje optimální fungování našich svalů a kloubů. Jde také o to, cvičit s kontrolou a precizností, aby byly cviky co nejúčinnější a minimalizovaly riziko zranění.

Pilates

Pilates s prvky jógy a terapie je také skvělým způsobem, jak se sblížit se svým tělem a vytvořit silné emocionální spojení. Říká se, že tělo je zrcadlo naší mysli, a proto je důležité se o něj starat a naslouchat mu. Právě tímto způsobem můžeme dosáhnout hlubšího sebepoznání a vyváženosti.

Pokud se rozhodnete vyzkoušet pilates s prvky jógy a terapie, můžete se připojit ke kurzu nebo si najmout osobního trenéra. Je důležité najít si kvalifikovaného instruktora, který vám pomůže správně provádět jednotlivé cviky a přizpůsobit je vašim individuálním potřebám a schopnostem. 

Závěrem lze říct, že pilates s prvky jógy a terapie je skvělým způsobem, jak si zlepšit svůj zdravý životní styl. Cvičení podle principů zdravého pohybu nabízí mnoho výhod pro tělo i mysl a pomáhá nám nalézt klid a harmonii ve svém každodenním životě.